Arşiv

II. Uluslararası Dijital Oyunlar Kongresi

by Hüseyin Cansız | Eyl 28, 2024
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun, internetin güvenli kullanımını sağlamaya ve bilişim şuurunu geliştirmeye yönelik yapmış olduğu bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ankara Üniversitesi ile Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği iş birliğiyle BTK Ankara yerleşkesinde 2-5 Aralık 2024 tarihlerinde II. Uluslararası Dijital Oyunlar Kongresi gerçekleştirilecektir.

T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun, internetin güvenli kullanımını sağlamaya ve bilişim şuurunu geliştirmeye yönelik yapmış olduğu bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ankara Üniversitesi ile Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği iş birliğiyle BTK Ankara yerleşkesinde 2-5 Aralık 2024 tarihlerinde II. Uluslararası Dijital Oyunlar Kongresi gerçekleştirilecektir.

II. Uluslararası Dijital Oyunlar Kongresi, 2018 yılında gerçekleştirilen ilk kongrede ele alınan konuları, akademik ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda yeniden değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda kongrede; dijital oyunların tarihsel gelişimi, dijital oyun ekonomisi ve iş modelleri, çocuk hakları, dijital oyun güvenliği ve siber tehditler, oyun tasarımı ve kullanıcı deneyimi, yapay zekâ, dijital oyunların sağlık üzerindeki etkileri, dijital oyun bağımlılığı, dezavantajlı gruplar, dijital ebeveynlik ve dijital oyunların hukuki çerçevesi disiplinler arası bir bakış açısıyla ele alınacaktır.

Kongre; sosyal bilimler, eğitim, fen ve sağlık bilimleri gibi farklı disiplinlerden akademisyenleri, dijital oyunların üretim ve geliştirilmesinde katkı sağlayan özel sektörü, yatırımcıları, sivil toplum kuruluşlarını ve kamu kurumlarını bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Kongre hakkında detaylı bilgiye link üzerinden ulaşılmaktadır.

https://kongre.guvenlioyna.org.tr/ 

dijital oyunlar kongresi2_Sayfa_1