kule

Okulumuzun ve çevrenin en yüksek binası olan seyir kulesi hem okulumuz hem çevre için büyük bir öneme sahiptir. Konumu ve yüksekliği ile Tuzla Körfezine ve hatta İzmit Körfezine oldukça hakim bir konumdadır. Başta lisans öğrencileri temel meslek eğitimleri olmak üzere deniz trafik uzmanı, teknik resim öğrencileri gibi bir çok ilgili branşın eğitimine ev sahipliği yapabilecek kapasitedir. Kuledeki laboratuvarlarımız;

Seyir Laboratuvarı

Bir çok deniz haritasına, notik yayına ve seyir yardımcısına ev sahipliği yapan seyir laboratuvarı, öğrencilere haritalarını ve teknik resim çizim kağıtları ile çizim ekipmanlarını rahatça kullanabilecekleri geniş masalar ve ferah bir çalışma ortamı sağlamaktadır.

Öğretim Görevlisi: Orhan Gönel

gonelo@itu.edu.tr

Gemicilik Laboratuvarı

Gemicilik ekipman laboratuvarı, gemiadamı namzetlerinin gemi ile tanışmadan önce daha birçok gemi ekipmanını görerek tanımalarına olanak sağlar. Ayrıca öğrenciler bu ekipman laboratuvarında başta denizci bağları, palanga donanımları gibi birçok gemicilik uygulamasını deneyimleyerek öğrenebilirler.

Öğretim Görevlisi: Orhan Gönel

gonelo@itu.edu.tr

Meteoroloji Laboratuvarı

Gemilerde kullanılan meteorolojik ölçüm aletleri, meteoroloji haritaları ve meteorolojik yayınları inceleyerek ve kullanarak öğrenen denizcilik öğrencileri eğitimlerini tamamladıklarında denizde ihtiyaç duyacakları tüm meteoroloji bilgilerine sahip olarak mezun olacaklardır.

Öğretim Görevlisi Dr. Ayşe Yılmaz

yilmazay@itu.edu.tr

Denizde Haberleşme Laboratuvarı

Deniz haberleşmesi konusunda alınan teorik eğitimin neredeyse tamamını pratiğe dökebilecek olan bu laboratuvar, gemilerde kullanılan haberleşme ekipmanlarının bazılarına ev sahipliği yapmaktadır.

Öğretim Görevlisi Yıldıray Ertaş

ertasa@itu.edu.tr