Denizcilik sektöründe kadın istihdamını desteklemek amacıyla Vehbi Koç Vakfı iş birliğinde hayata geçirdiğimiz Kadın Denizciler Başarı Bursu Programı ile kadınların liderliğini denizlerde de gösteriyoruz.

Türkiye Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 60 binde yer alıyorsanız, üniversitelerin denizcilik fakültelerinin “Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği” ya da “Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği” bölümlerini seçerek bu burstan hazırlık sınıfını da kapsayacak şekilde hazırlık sınıfı + 4 yıl boyunca yararlanabilirsiniz.

Ayrıca Ditaş gemilerinde staj yapma fırsatının yanında istihdam önceliğine de sahip olabilirsiniz.

Ditaş katkılarıyla kadın öğrencilere VKV başarı bursu şartları:

• T.C. Vatandaşı olmak,
• Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar: YKS'de SAY puan türüne göre ilk 60.000'e giren kadın öğrenci olmak (Bölüm kotası olmadan puan sıralamasına ve Mülakat puanına göre seçim yapılacak),
• Denizcilik fakültesi bölümlerini tercih etmek (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği veya Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği),
• 25 yaşından büyük olmamak,
• Hüküm giymemiş olmak,
• Öğrenim görürken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası almamış olmak,
• Önümüzdeki yıllarda da burs almaya devam edebilmek için bitirmiş olduğu sınıfın genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 3,00 olması (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75 olması) gerekmektedir. Aksi durumda başarı bursu kesilecektir.
Aksi durumda başarı bursu kesilecektir.

Bursumuz 10 kadın öğrenci ile sınırlıdır.

Başvurular değerlendirilirken öncelikle başarı sıralaması dikkate alınacaktır.

Kadın Denizciler Başarı Bursu Başvuru Formuna ulaşmak için buraya tıklayınız.
ditasburs2