04.06.2021 Tarihli Liman Komisyonu Duyurusu

by Hüseyin Cansız | May 20, 2021
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü, İTÜ KKTC Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve İTÜ KKTC Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin Ehliyet sınavına yönelik Liman komisyonu sınavı 04.06.2021 Cuma gün içinde çevrim içi olarak yapılacaktır.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği  bölümü, İTÜ KKTC Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve İTÜ KKTC Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği  bölümü öğrencilerinin Ehliyet sınavına yönelik Liman komisyonu sınavı 04.06.2021 Cuma gün içinde çevrim içi olarak yapılacaktır.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği  bölümü öğrencilerinin Açık Deniz Eğitimi  not ve Ehliyet sınavına yönelik Liman komisyonu sınavına girecek öğrencilerin gerekli süreyi tamamlayıp ilgili belgelerin asıllarını en geç 31.05.2021 tarihine kadar Denizcilik Fakültesi Öğrenci İşleri Birimine öncelikli olarak posta/kargo seçeneği, mümkün değilse elden teslim ile ulaştırmaları gerekmektedir. Belgeler elden teslim edilecekse pandemi tedbirlerinin gözetilmesi zorunludur.

Ehliyet almak için engel dersi olan öğrenciler liman için yapılan sınava giremeyecektir

Ayrıca kayıtların oluşturulabilmesi için sınava girmek isteyen öğrencilerimizin ilgili dilekçeyi doldurarak (ÖĞRENCİ DİLEKÇE FORMU) 31.05.2021 tarihine kadar dfstaj@itu.edu.tr e-mail adresine yollamaları gerekmektedir.

Liman komisyonu için gerekli belgeler:

1 - Staj defteri

2 – Teslim edilmemiş hizmet belgeleri

3 - Yurt dışı giriş- çıkış

4 - Öğrenci Dilekçe Formu

1. Mert | May 21, 2021
    Dilekçe formunun linki hatalı yardımcı olabilir misiniz?
  2. Ali | May 20, 2021

- Kabotaj yapılan staj için yurda giriş çıkış belgesine ihtiyaç var mı ?

-Dilekçe formunun linki hatalı nasıl ulaşabiliriz?
    İyi günler

İTÜ Denizcilik Fakültesi

df-anasayfa

Türk Deniz Taşımacılığının üst düzey insan gücü gereksinimini karşılamaya yönelik ilk eğitim-öğretim kurumu olan bugünkü İTÜ Denizcilik Fakültesi, 5 Aralık 1884 tarihinde İstanbul/Heybeliada'da bulunan Deniz Harp Okulu'nun özel bir bölümü biçiminde yatılı olarak "Leyli Tüccar Kaptan Mektebi" adı ile açılmıştı.1908 yılı mezunlarını verdikten sonra kapatılan bu kuruluş, 1909 yılında Çarkçıbaşı Hamit Naci Özdeş tarafından, İstanbul/Azapkapı'da özel gündüzlü, ortaokul sonrası 4 yıl eğitim-öğretim süreli olarak Güverte ve Makine Bölümlerinden oluşan "Milli ve Hususi Ticaret-i Bahriye Kaptan ve Çarkçı Mektebi" adıyla yeniden açıldı.

Okul, önce İstanbul/Yüksekkaldırım'a, sonra yine ilk yeri olan İstanbul/Azapkapı'ya, daha sonra 1913 yılında İstanbul/Üsküdar'da Paşalimanı'na taşındı.1927 yılında İstanbul/Ortaköy'de Fer'iye Sarayı'na taşınıp, 1928 yılında "Âli Deniz Ticaret Mektebi" adıyla devletleştirilerek İktisat Bakanlığına bağlanan okul, her biri 2'şer yıl süreli Lise ile Yüksek Birimleri olan Güverte ve Makine Bölümleri bulunan bir eğitim-öğretim kurumu olarak yeniden düzenlendi.

1930 yılında yatılı duruma getirilen okul, 1934 yılında "Yüksek Deniz Ticaret Mektebi" adını aldı ve yüksek birimi bölümlerinin eğitim-öğretim süresi 3 yıla çıkarıldı.1939 yılında Ulaştırma Bakanlığı'na bağlanan Yüksek Deniz Ticaret Mektebi'nin Lise Bölümleri 1945 yılında kapatıldı. 3 Haziran 1946 gün 4915 sayılı Yasa ile adı "Yüksek Denizcilik Okulu" olarak değiştirilip yeniden düzenlenerek, yine Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı, 4'er yıl süreli Güverte ve Makine Bölümlerinden oluşan yüksek öğretim kurumuna dönüştürüldü.

18 Ağustos 1981 gün ve 2507 sayılı yasa ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içine alınıp, şu anda bulunduğu İstanbul-Tuzla'ya taşınarak, adı "Denizcilik Yüksek Okulu" olarak değiştirildi ve eğitim-öğretim yapısı yeniden düzenlendi.3 Temmuz 1992 gün ve 2809 sayılı yasa ile de İTÜ Denizcilik Fakültesi kuruldu.