Yazlık bay tören kıyafeti: : İTÜ-DF öğrencilerinin yaz kıyafet dönemi içerisinde sadece bu esaslarda belirtilen resmi tören ve etkinliklerde giymesinin zorunlu olduğu kıyafettir. Düz, beyaz alpaka kumaştan tek önlü, dik yakalı beş adet ay ve çapalı, parlak sarı düğmeli gabardin ceketle aynı kumaştan yapılmış pantolon, beyaz renkli kumaş dokuma kemer ve beyaz ayakkabı şeklindedir. Ceketin omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan siyah kumaştan apolet takılır. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 1’de gösterilmiştir. Apoletler, Ek-1/A ve Ek-1/B’ de gösterilen alametleri taşır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lisans Öğrencileri Üniformalı Eğitim Ve Öğretim Genel Esasları için tıklayınız.

Yazlık bayan tören kıyafeti: İTÜ-DF öğrencilerinin yaz kıyafet dönemi içerisinde sadece bu esaslarda belirtilen resmi tören ve etkinliklerde giymesinin zorunlu olduğu kıyafettir. Düz, beyaz alpaka kumaştan tek önlü, dik yakalı altı adet ay ve çapalı düğmeleri ceketin ön sol, ilikleri ön sağ tarafında olan, parlak sarı düğmeli ceketle aynı kumaştan yapılmış etek ve beyaz ayakkabı şeklindedir. Ceketin omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan siyah kumaştan apolet takarlar. Apoletler Ek-1/A ve Ek-1/B’ de gösterilen alametleri taşır. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 2’de gösterilmiştir.