imkanlar
Mar 2018
ÇANAKKALE ZAFERİNİN 103. YILDÖNÜMÜNÜNDE İSTANBUL’DAN ÇANAKKALE’YE MİNNETLE

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin geleneksel hale getirdiği MTA SİSMİK-1 Eğitim Gemisi ile  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anmak  için 15 Mart Perşembe günü saat 16:00 da Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Pelin Bolat, İTÜ KKTC öğretim elemanı Cumali Seçkin Mengeçin ve öğrencileri ile İTÜ Denizcilik fakültesi rıhtımından avara olunmuştur. 16 Mart Cuma günü saat 08:15 de, Çanakkale Liman Başkanlığı,  Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.  tarafından tahsis edilen Çanakkale Merkez İskelesi’ne yanaşılmıştır. İlk olarak Çanakkale Kıyı Emniyeti Müdürü Bahattin Sevgi gemimizi ziyaret etmiş, öğrencilerimizle sohbet etmiştir. Ardından fakülte öğrencilerimiz, gemi personelimiz ve Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Pelin Bolat eşliğinde 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nin sağladığı rehber eşliğinde Mehmetçik Anıtı, Tabyalar, 57. Alay ziyaret edilmiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunulmuş ve İstiklal Marşı okunmuştur. Ardından Çanakkale Deniz Trafik Kontrol Merkezi Hizmetleri ziyaret edilmiş, Çanakkale Deniz Trafik Kontrol Merkezi Hizmetleri Müdürü Kaptan Rıdvan Gezgin tarafından öğrencilerimize seminer düzenlenmiştir. Seminerde Çanakkale Boğazı ve Türk Boğazları bölgesinde oluşan deniz kazaları, boğaza ait veriler ve ölçüm istasyonları ile kazalarda ve denizde olabilecek çevresel tehlikeler ve bunların önlenmesi üzerinde durulmuştur. Trafik kontrol ve işlemleri öğrencilere anlatılmış, uygulaması gösterilmiştir. Gelibolu Pilot Merkezi ziyaret edilmiş ve burada öğrencilere yapılan işlemler anlatılmıştır.

Çanakkale Liman Başkanı Erol Kayalı’ya nezaket ziyaretinde bulunulmuştur. 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ekrem Şanver Çelik ve öğretim görevlileri tarafından gemimiz ziyaret edilmiş Gemi Kaptanı A. Tuğsan İşiaçık Çolak, İTÜ KKTC Öğretim elemanı Seçkin Mengeçin tarafından misafirlerimiz ağırlanmıştır.

17 Mart Cumartesi saat 10:00 da okulumuzun servis aracıyla 18 MART ÇANAKKALE DESTANI TANITIM MERKEZİ ziyaret edildikten sonra 17 Mart saat 16:00 da Çanakkale merkez rıhtımından avara olunmuştur. Dur Yolcu Anıtı önlerinde denize çelenk bırakılmış ( İki taraflı gemi trafiği devam ettiğinden Abideye çıkılamamıştır )  ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulanarak İstiklal Marşı okunmuştur. 18 Mart Pazar günü T/S MTA Sismik-1 Gemisi İTÜ Denizcilik Fakültesi rıhtımına aborda olmuştur.

İTÜ Denizcilik Fakültesi olarak;  tarihin en şanlı zaferlerinden biri olan ve eşi benzeri bulunmayan bu zaferde imzası olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Dünya’ya Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi saygı, şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Tüm şehitlerimizin Ruhları Şad olsun!

IMG_20180316_095904

IMG_20180316_103839